lauantai 2. helmikuuta 2008

Paahtosokerikakku

Kevyt sokerikakku joka maistuu nekulta

200 g sokeria
1 dl kiehuvaa vettä
250 g jauhoja
300 g sokeria
3 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 dl öljyä
7 munankeltuaista
1/2 dl vettä
1 tl vaniljaesanssia
7 munanvalkuaista

Paahdettu sokeri:
Sulata 200 g sokeria pannulla kunnes vaaleanruskeaa. Lisää kiehuva vesi. Paahtuakseen sokerin täytyy olla HYVIN KUUMAA, joten ole varovainen veden kanssa.

Esilämmitä uuni 170 asteeseen
Sihtaa jauhot, sokeri, leivinjauhe ja suola. Tee jauhoihin kuoppa.
Vispaa munankeltuaiset, öljy, paahdettu sokerisiirappi, vesi ja vaniljaesanssi. Kaada jauhokuoppaan ja sekoita huolellisesti kunnes kaikki ainekset ovat sekoittuneet.
Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi. Siirrä lusikallinen taikinaa munavaahtoon ja kääntele sekaisin, ja kääntele sitten munavaahto varovasti taikinaan.
Kaada kakkuvuokaan ja paista noin tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti