maanantai 11. helmikuuta 2008

Mitä tehdä ylijäämälimulla?

Kolalimpparikakku

5 dl jauhoja
5 dl sokeria
1 tl vaniljaa
3 rkl kaakaojauhetta
2 1/2 dl kolalimpparia
2 1/2 dl voita
4 dl minivaahtokarkkeja
2 munaa
1 dl piimää tai maustamatonta jogurttia tai rahkaa tai ranskankermaa
1 tl ruokasoodaa

Sekoita jauhot, sokeri ja vanilja.
Sekoita kattilassa kaakao, kola, voi ja vaahtokarkit, kiehauta ja sekoita kunnes kaikki on sulanut yhteen.
Kaada jauhoseokseen ja sekoita hyvin.
Vatkaa munat, piimä ja ruokasooda kevyesti yhteen ja sekoita taikinaan.
Kaada voideltuun vuokaan ja paista noin 1/2 tuntia.

Kuorrutus:
1 dl voita
1 rkl kaakaota
1 dl kolalimpparia
500 g tomusokeria
1 dl pekaaneja paloina

Kiehauta voi, kaakao ja kolalimppari. Sekoita tomusokeri seokseen ja sekoita hyvin.
Sekoita pähkinät jouykkoon.
Levitä kakun päälle kuumana.

Sittisoodakakku

200 g voita
4 dl sokeria
4 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljaa
3 munaa
mm suolaa
1 1/4 dl sitruunasoodaa (tai ihan mitä limpparia tahansa)

Uuni 150 asteeseen.
Voitele ja jauhota vuoka.

Vaahdota voi ja sokeri. Sihtaa jauhot, vanilja, leivinjauhe ja suola yhteen ja lisää voivaahtoon desi kerrallaan. Lisää munat yksi kerrallaan. Lisää sittis ja sekoita. Kaada vuokaan ja paista n. tunti. Anna jäähtyä.

Sekoita tomusokeria limppariin ja kuorruta sillä kakku. Voit värjätä kuorrutuksen käyttämäsi limppariin sopivalla värillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti