maanantai 1. huhtikuuta 2013

Perunakeitto

850 g (tai kilo, mitä nyt löytyy) peruna-sipulisekoitusta
litran tölkki kanalientä tai kasvislientä
tölkki kanakeittoa
1/2 tl pippuria
1/4 tl valkosipulijauhetta

Sekoita kaikki ainekset isossa pakastuspussissa ja pakasta.
Kun teet soppaa, sulata seos ja laita se sähköpataan, ja keitä miedolla lämmöllä 6-8 tuntia tai kovalla lämmöllä 4-5 tuntia.
Sekoita valmiiseen keittoon 220 g purkillinen tuorejuustoa n. tunti ennen tarjoilua, jotta juusto sulaa ja sekoittuu soppaan.
Tarjoile soppa juustoraasteen, paistetun pekonin, hienonnetun ruohosipulin ja smetanan kera.

Tai kuori kilo perunoita ja paloittele ne.
Silppua sipuli.
Kuullota sipuli voissa, valurautapadassa, lisää jauhoja ja kaada päälle litra vettä. Lisää kaksi liemikuutiota, (kanalientä tai kasvislientä) ja perunat.
Keitä perunat pehmeäksi ja soseuta keitto.
Lisää 220 tuorejuustoa (tai sulatejuustoa) ja sekoita kunnes juusto on sulanut.
Voit lisätä soppaan kypsennettyä kanaa tai paistettua pekonia.
Ei vie 4-5 tuntia.

Voit myös tehdä USAlaista uuniperunakeittoa näin:

Tarvitset kaksi suurta paistettua uuniperunaa. Kuori ja paloittele ne.
Paista 6 siivua pekonia paloina valurautapadassa rapeaksi. Nosta pekoninpalat talouspaperin päälle valumaan.
Kuullota 1 hienonnettu sipuli pekoninrasvassa.
Lisää 5 rkl jauhoja.
Lisää voita, jos pekoninrasvaa ei ole riittävästi, niin että saat jauhot sekoitettua rasvaan pehmeäksi tahnaksi.
(rasvaa ja jauhoja pitäisi olla yhtä paljon)
Kaada joukkoon n.l maitoa, vähitellen, vatkaten, jotta jauhoseos sekoittuu tasaisesti maitoon.
Sekoita perunanpalat joukkoon. Keitä sekoittaen 10 minuuttia.
Sekoita joukkoon pekoni, 1-2 dl raastettua juustoa (riippuen ihan siitä miten juustoista keittoa haluat) ja 1 dl crème fraîcheä, ja mausta suolalla ja pippurilla. Jatka sekoittamista kunnes juusto on sulanut ja sekoittunut keittoon.

(Meidän perheen perunakeitto: Tee perunamuussia ja lisää maitoa kunnes muussi on keiton paksuista. Tai löysää. :-D Muussin voi maustaa vain suolalla, tai suolalla ja pippurilla, tai muskotilla, tai valkopippurilla tai... ihan millä haluat.)

Tässä Kotivinkin peruna-juustokeitto
Kuulostaa mielenkiintoiselta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti