torstai 25. huhtikuuta 2013

Kirnupiimävohvelit

Lisää usalaista... Pitäisi kai ruveta laittamaan niitä Albanialaisia reseptejä. Ne on hienoja. Ja on siellä Kaakkois-Euroopassa muitakin hienoja reseptejä. Unkarilaiset tekevät upeita "peltikakkuja"... vähän niinkuin Aleksantereita ja Napoleoneja :-D (Vieläkin vähän sekaantuu termit, mutta rupean oppimaan, että napoleonit on ranskalaisia, eli "tuhatlehtitorttua" ja aleksanterit venäläisiä (tai suomalaisia, oikeastaan) eli vadelmahilloa ja sokerikuorrutusta kakkulevyillä.)

Mutta, joo, amerikan malliin.

Kirnupiimävohvelit

"Saat klassiset ruokalan vohvelit lisäämällä taikinaan lusikallisen mallasmaitojauhetta".
Mallasmaitojauhetta? Saakohan moista ihmeainetta Suomesta? En usko.
Alkuperäinen Ovaltine - siis ei se suklaanmakuinen - on kuulemma mallasmaitojauhetta. Mutta en ole nähnyt sitä Suomessa, vain sitä suklaanmakuista.
Maltesers tehdään myös mallasmaidosta, joten voisi kai ottaa niitä ja pistää maustemyllyssä jauhoksi, ja käyttää sitä... Vaikka ne on kyllä päällystetty suklaalla. Ei kai hiukka suklaata mitään pahenna? ;-)

Voit myös käyttää sitä mallassiirappia, jota on kotikaljapaketissa. Tai jos on koti-oluen tekotarpeita myynnissä (kuten täällä Ruotsissa), voit löytää maltaita, jotka sitten jauhat maustemyllyssä, ja teet mallasmaitokorviketta sekoittamalla 1 osa mallasta, 2 osaa sokeria, 2 osaa maitojauhetta ja 1 osa vehnäjauhoa. Mallasmaidon tulee olla vähän vellimäistä.

Oukkidoukki.

Ota 1/2 litraa jauhoja
2 rkl mallasmaitojauhetta (tai sokeria)
1 rkl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1/4 tl suolaa
5 1/2 dl kirnupiimää
3 suurta munaa, valkuaiset ja keltuaiset erillään
3 rkl voita, sulatettuna
1 tl vaniljaa

Laita uuni lämpiämään n. 100 asteeseen, jotta voit pitää paistetut vohvelit kuumana.
Laita vohvelirauta lämpiään.

Sihtaa jauhot ja pulverit yhteen kulhoon, vatkaa toisessa kulhossa kirnupiimä, munankeltuaiset ja voisula. Sekoita jauhot ja neste.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja kääntele taikinaan.

Paista vohvelit.
Pidä paistetut vohvelit lämpimänä uunissa kunnes kaikki vohvelit on paistettu.
Tarjoa kuumana voinokareen ja vaahterasiirapin kera USAlaiseen tapaan. (Jos tuntuu oudolta syödä voita vohveleiden kera, ajattele miten voi tehdään... Sehän on siis oikeastaan vain vatkattua kermaa. Ja on muuten namia.)

Myös rapeaksi paistettu pekoni on hyvää näiden kera.

Tässä sitten toinen resepti.

Muuten samanlainen, paitsi ettei käytetä mallasmaitojauhetta, sulan voin sijaan tulee öljyä, ja kirnupiimän sijaan maitoa, joten ei käytetän ruokasoodaa vaan vain leivinjauhetta.
Ja taikinaan lisätään desi hienonnettuja pekaaneja.

Jos nyt haluat tarkat määrät: 2 suurta munaa, 5 dl maitoa, 1 tl vaniljaa, 3/4 dl öljyä, 5 dl jauhoja, 1 rkl leivinjauhetta, 1/2 tl suolaa, 2 rkl sokeria, 1 dl hienonnettuja pekaaneja)


Ja se sulattaa voin siirappiin fariinisokerin kera. (2 1/2 dl siirappia, 1 rkl fariinisokeria, 50 g voita, kiehautetaan, annetaan kuplia 5 minuuttia ja valmista. Siirappiin voi sekoittaa kourallisen hienonnettuja pekaaneja.)

Ja sitten se tekee viskillä maustettua vispikermaa. (2 1/2 dl kermaa, 2 rkl sokeria, 1 tl vaniljaa, 2-3 rkl viskiä, kanelia ja muskottia maun mukaan.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti