lauantai 27. huhtikuuta 2013

Juusto-olutkeitto


100 g voimakkaan makuista juustoa raastettuna
100 g pehmeän makuista juustoa raastettuna
50 g voita
1 keskikokoinen sipuli hienonnettuna
1 keskikokoinen porkkana hienonnettuna
2 kevätsipulia hienonnettuna (tai pientä purjoa)
2 valkosipulin kynttä (tai maun mukaan)
1 dl jauhoja
1/2 tl sinappijauhetta
12 dl kanalientä
1 tölkki olutta (33 cl mitä tahansa)
2 1/2 dl kermaa
2 suurta perunaa kuutioina pieniksi kuutioiksi
1 broccolinkerä (elikkä parsakaali)
paketti pekonia rapeaksi paistettuna (siis, sellainen 144 g vai mitä se on. 8-9-10 siivua)
30 g raastettua parmesaania (äläkä osta valmiiksi raastettua! Se maistuu hirveältä!)
vähän chilikastiketta
1/2 tl worcestershire kastiketta

Ota iso valurautapata.
Sulata voi padassa, lisää sipuli, porkkana ja valkosipuli ja kuullota voissa.
Sekoita joukkoon jauhot ja sinappijauhe.
Vatkaa joukkoon kanaliemi, vähän kerrassaan.
Kiehauta.
Lisää olut, kerma, perunakuutiot ja parsakaalin kukinnot (tai nuput... kuulostaa somalta :-D).
Kiehauta, vähennä lämpöä ja anna keitä kunnes peruna on syötävän pehmeää. Koska olet kuutioinut ne pieniksi, tämän ei pitäisi viedä kauaa.
Sekoita soppaan juustoraasteet ja sekoita kunnes juusto on sulanut ja soppa sileää.
Sekoita joukkoon pekoni, parmesaaniraaste ja kastikkeet, kuumenna ja tarjoile.

Tässä tosi nätti kukkakaalikeitto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti