torstai 12. marraskuuta 2009

Klassinen Viktoriankakku

Tee kakku vatkaamalla
175 g voita ja
175 g sokeria vaahdoksi, vatkaamalla vaahtoon
3 munaa (175 g) yksi kerrallaan ja
175 g jauhoja, joissa
1-2 tl leivinjauhetta ja
hippunen suolaa.

Paistetaan 180 asteessa 20-30 minuuttia tasapohjaisessa kakkuvuoassa - tai kahdessa pienessä tasapohjaisessa kakkuvuoassa.
Voitele kakkuvuoka hyvin ja leikkaa leivinpaperista vuoan pohjalle ympyrä, joka estää kakkua tarttumasta vuokaan. Voitele myös leivinpaperi.
Jos teet vain yhden kakun, sinun pitää leikata kakku kahteen osaan.

Laita väliin mansikkahilloa. Ei kermaa, ei voivaahtoa, vain mansikkahilloa.

Nosta toinen kakunpuolikas tai kakku päälle ja sirottele päälle hienoa sokeria. Ei tomusokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti