perjantai 20. marraskuuta 2009

Sarjassa kummallisia yhdistelmiä - omenaa alkuruokana, papuja jälkiruokana

Tomaatti-omena-selleri-sosekeitto

Kuullota 200 g silputtuja sipuleita 100 g voita, lisää 1/4 kilo kutakin tomaatteja (kantoineen), varsiselleriä ja omenoita ja 1 dl sherryä. Rutistele voipaperiympyrä kunnolla ja kastele se, ja paina se vihannesten päälle. Laita sitten kansi kattilan päälle. Anna muhia 3 varttia.
Lisää muutama desi kuumaa vihanneslientä ja soseuta keitto tehosekoittimessa. Siivilöi keitto ja nauti omenanviipaleiden, kermanokareen ja ruohosipulin kera.

Minä en ole erityisen ihastunut sipuliin enkä ruohosipuliin, joten varmaan käyttäisin vähemmän sipulia ja voita, ja koristelisin keiton silputun varsisellerin vihreällä osalla - tai lipstikalla - mutta keitto kuulostaa oikein maukkaalta.

Nooan jälkiruoka eli Asure

Legendan mukaan Nooan perhe keräsi kaiken syötävän kaapeista ja keitti siitä herkun jolla juhlia sitä että vedenpaisumus oli ohi.

Joten - aloita kuten keittäisit riisipuuroa. Vettä ja maitoa kattilaan.
Keitä siinä erilaista viljaa ja papuja kypsäksi. Voit käyttää ohraa, vehnää, kahvipapuja, valkopapuja, limapapuja - mitä tahansa kaapista löytyy. Jälkiruoasta pitää joka tapauksessa löytyä papuja ja puuroriisiä.
Kun viljat ja pavut alkavat kypsyä, lisää kuivattuja hedelmiä - mitä tahansa kaapista löytyy, rusinoita, aprikoosia, viikunoita, kuivattuja marjoja...
Mausta appelsiinin tai sitruunan kuorella, kanelilla, maustepippurilla, ruusuvedellä ja yhtä paljolla sokerilla kuin sinulla oli maitoa. Kun kaikki on pehmeää, lisää maissitärkkelystä maitotilkkaan sekoitettuna ja keitä kunnes tärkkelys alkaa asettua. Anna jäähtyä yön yli.
Tarjoa kylmänä. Koristele granaattiomenan siemenillä, marjoilla ja tuoreilla hedelmillä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti