lauantai 14. marraskuuta 2009

Muutkin osaavat tehdä "kalakukkoa"...

Norfolk Dumbling

Taikina:
175 g jauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
50 g talia (käytä kasvismargariinin ja voin sekoitusta, jollet talia löydä)
vettä

sekoita taikinaksi. Ota taikinasta pieni pallo erilleen, ja kauli loput pyöreäksi levyksi. Vuoraa levyllä kuumaa kestävä kulho.
Täytä taikinakuori silputulla sipulilla ja lihaisalla, savustetulla pekonilla, kerroksittain. (tarvitset noin 1/4 kilon pekonia ja ison sipulin)
Kauli pieni taikinapallo pyöreäksi levyksi ja peitä sillä kulho.

Peitä kulho voipaperilla: taita voipaperiin ensin pieni laskos ja sido se vuoan päälle ilmavasti, niin että paperi voi antaa hiukan periksi höyrylle, mutta että vesihöyry ulkoa ei pääse vuokaan.
Valitse kattila joka on niin iso, että kulhosi mahtuu siihen helposti ja keitä siinä vettä. Laita pohjalle teelautanen tai vettäkestävä pannunalunen, jonka päälle nostat sitten putinkikulhon, kun vesi kiehuu, ja keitä noin 2 tuntia. Pidä silmällä veden pintaa, jottei se kiehu tyhjiin.

Sitten yksi sianliharesepti jota haluaisin kokeilla: porsaankyljykset omenakastikkeella

paista kaksi porsaankyljystä rapeaksi voissa.
Nosta kyljykset paistinpannulta, kaada pannulle tilkka calvadosta (tai muuta omenaviinaa) ja anna kiehua hetken, sitten lisää omenasiideriä ja anna kiehua, kunnes kastike sakenee ja tiivistyy puoleen. Lisää ruokalusikallinen omenasosetta ja tilkka kermaa ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada siankyljysten päälle. Nauti esim. ranskanperunoiden ja hyvän salaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti