maanantai 26. lokakuuta 2009

Taas dieetillä...

Tällä kertaa "jos kerta se skotti pystyi siihen, niin pystyn minäkin!" dieetti - elikkä, elän vedellä ja vitamiinipillereillä. Ja jugurtilla ja tuoremehulla. Perjantaisin otan rokulipäivän ja syön vähän mitä nyt teki mieli viikon aikana, jottei tunnu niin tylsältä. Olo on ihan hyvä, ja alkaa nuo mieliteotkin jättää pikkuhiljaa.

Samalla kuitenkin liityin Uhkarohkeisiin Leipojiin (Daring Bakers), Leipää Leipoviin Leideihin (no kun en nyt keksi muuta ällällä alkavaa sanaa korvaamaan babea... siis Bread Baking Babes) ja Sokerihumala-perjantaihin (Sugar High Fridays).

Opettelen vetelemään nuudeleita sormissani. Ei onnistu tavallisella vehnäjauholla. Kokeilen Manitoba Creamillä ja speltillä, joissa on enemmän valkuaista, toivottavasti syntyy sitko paremmin. Epäilen, että vaivasin sitkon pois nuudelitaikinastani... en tiennyt, nimittäin, että näinkin voi käydä 8-(

Ajattelin myös lopultakin opetella leipomaan kunnon ruisleipää kotona. Tähän mennessä ruisleipäni on ollut aivan liian hiivaista ja hapanta, kokeilen nyt Jan Hedhin ohjeiden mukaan. Pitäkää peukkuja! Juuri meni juuri uuniin, sillä luulen, että kodissani on aivan liian kylmää juuren kasvatusta varten. Tulee kuulemma hapanta kylmässä... On kyllä vähän vaikeaa, kun ei ole hajuakaan, mitenkä löysää juuren pitäisi olla ja minkä makuista ja väristä ja laista yms. Mutta jos viikon päästä tulee hyvää leipää, tiedän tehneeni oikein. Muuten pitää ruveta pähkäilemään, että missä se vika on.

Ja sitten noita karjalan piirakoita. Lempiherkkuani, enkä osaa niitä paistaa niin että hyvä tulisi. Aviomies (se tanskalainen siis) paistaa parempia piirakoita, ja panee piru taikinaan sekä munaa että vehnäjauhoja, joten kyllähän siitä kelpaa ohuita kuoria pyöritellä... luulen että omani on turhan paksuja, ja siksi ovat kovia ja vähän taikinaisia rypytyksen pohjalla.

Sitten opettelen myös leipomaan kunnon tanskalaisia viinereitä. Kun on pätevä tuomari tuossa aviomiehessä. Ruotsalaiset viinerit on kamalia, minusta suomalaiset on kuin tanskalaiset, mutta ei muistettu maistattaa miehellä kun viimeksi oltiin Suomessa käymässä. Maistoi suomalaisia munkkeja ja ihastui :-) Ei ruotsalaiset osaa munkkejakaan paistaa. Mutta kun opettelen itse, niin sitten saa kunnon viinereitä koska tahansa.

Mutta mietityttää vähän mitenkä dieetin käy... Nyt alkoi toinen  viikko ja on jo 4 kiloa pudonnut. Juon vähintään puolitoista litraa päivässä, joten ei se oikein voi olla nestehukkaakaan, ja liikun ja voimistelen, etteivät ne vähän lihakset katoaisi, joten kyllä sen rasvaa pitäisi olla. Mutta kun painan yli 100 kiloa, ja laskeskelin, että jos menee noin 1.5 kiloa viikossa, niin kyllä saa odottaa helmikuulle ennen kuin painan alle 90 kiloa. Siis jos ei lankea jouluna kaikkiin herkkuihin mitä silloin on joka puolella vapaasti tarjolla... Ajattelin pitää jouluaattona "perjantain", siis syödä mitä mieli tekee, kohtuudella - elikkä 2 dl jouluruokaa ja 2 dl namia ja leivonnaisia, ja vain sitä mitä ihan ehdottomasti on pakko saada. ;-) Siis ei glögia, ruokajuomaksi vettä vaan, ei suklaakonvehteja, eikä piparkakkuja. Piparkakut homejuuston kanssa kun on ihan mielettömän hyvää, ja voisin syödä ihan miten paljon tahansa, mutta niitä nyt saa koska tahansa, joten voin odottaa helmikuuhun ja palkita itseni syömällä pikkuisen pipareita ja homejuustoa sitten helmikuussa. Joulutortut sen sijaan ovat ihan jouluisia, eikä ne edes kiinnosta muulloin, että yksi sakara joulutortusta kuuluu siihen namikulhooni. Muutama Fazerin paras ja vihreä kuula... ei suklaata. Niitä voi sitten imeskellä koko illan ja juoda paljon hopeateetä :-)
Toivottavasti onnistun :-)

2 viikkoa ennen joulua on sitten hanukka, ja silloin on tapana syödä friteerattuja ruokia, ja meillä tavallisesti paistetaan munkkeja... niitä saattaa myös olla vaikea vastustaa. Perunalettuja, omenasosetta, turkkilaista jugurttia ja paistettu kananrintapala pääruoaksi, ja jälkiruoaksi munkkeja niin paljon kuin maha vetää... ihmekös kun painan yli 100 kiloa! LOL Tällä kertaa sitten yksi perunalettu, teelusikallinen omenaa ja jugurttia ja pala kanaa, ja jälkkäriksi 1/4 munkista. Mies saa syödä loput kanasta ja munkista. Tai koira. Saas nähdä nyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti