maanantai 2. helmikuuta 2009

Mitä tehdä vaahterasiirapilla?

vaahterasiirappijuustokakku

Pohja:
4 dl grahamkeksin muruja
5 rkl sulatettua voita
2 rkl sokeria

Sekoita murut, sokeri ja voi. Painele murut irtoreunakakkuvuoan pohjaan. Laita jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa kun valmistat täytteen.

täyte:
240 g tuorejuustoa
4 rkl vaahterasiirappia
1 suuri muna
1 tl vaniljaa
2 rkl vispikermaa

Vatkaa juusto pehmeäksi, lisää loput ainekset ja vatkaa sileäksi.
Kaada täyte vuokaan ja paista tunnin ajan 180 asteessa, kunnes täyte on asettunut. Anna jäähtyä.

Päällys:

2 1/2 dl vaahterasiirappia
1 dl vettä
1 vatkattu muna
1 1/2 rkl maissitärkkelystä (maizena)
1 dl murskattuja saksanpähkinöitä

Kiehauta vaahterasiirappi ja vesi. Sekoita muna ja maissitärkkelys. Temperoi munaseos sekoittamalla vähän kuumaa siirappia seokseen, kaada sitten suuruste vaahterasiirappiin ja keitä, kunnes seos sakeutuu. Levitä juustokakulle.
Koristele saksanpähkinöillä.

Jäähdytä jääkaapissa vähintään 2 tuntia ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti