tiistai 3. helmikuuta 2009

Joopa joo...

Jos osaisin ottaa valokuvia ja jos olisin siisti kokki, niin tekisin vähähiilihydraattisen ruokablokin. Tuntuu siltä että kaikki upeat kuvat on leivontablokeista - tai sitten jotenkin vaan tulee käytyä vain sellaisissa blokeissa LOL

Löysin paistettujen vihreiden tomaattien ohjeen...

Otetaan viisi desiä jauhoja, joista noin neljäsosa on maissijauhoa (ei maissitärkkelystä vaan enemmänkin polentajauhoa, jos et muuta löydä), maustetaan suolalla ja pippurilla ja sekoitetaan joukkoon niin paljon maitoa, että saat aika tanakkaa taikinaa.
Vihreät tomaatit leikataan siivuiksi, kastetaan taikinaan ja uppopaistetaan kuumassa öljyssä rapeiksi, kullanruskeiksi siivuiksi.

Etelävaltaiset kuulemma rakastavat uppopaistettuja ruokia. Hyvin suosittu napostelupala on kuulemma uppopaistetut suolakurkut... On varmaan hyviä. Vaikka en tosin ole vielä ehtinyt siihen vaiheeseen kuin aviomieheni, joka rakastaa suomalaisia venäläisiä suolakurkkuja ja kulkee ympäriinsä asunnossa suolakurkku kourassaan sitä narskutellen...

5 dl jauhoja
1/2 dl maissitärkkelystä
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
2 1/2 dl jäistä vettä
1 munankeltuainen
2 rkl suolakurkkulientä

litra valutettuja suolakurkun siipaleita

Sekoita jauhot, maizena, leivinjauhe ja suola. Tee kuoppa jauhojen keskelle ja kaada siihen vesi, keltuainen ja kurkkuliemi. Vatkaa sileäksi taikinaksi. Anna asettua puolisen tuntia jääkaapissa.
Peitä suolakurkunsiivut taikinalla ja paista öljyssä rapeiksi ja kullanruskeiksi. Anna valua paperilla ja tarjoile heti.

Voit myös leikata suolakurkut "veneiksi" ja friteerata sillä tavalla. Helpompi dipata kastikkeeseen. (Elikkä siis tarjoillaan jonkun kermaisen kastikkeen kera.)

Mustattu kana

Mustaamismauste


2 tl paprikaa
4 tl timjamia
2 tl sipulijauhetta
2 tl valkosipulijauhetta
1 tl sokeria
2 tl suolaa
2 tl mustapippuria
1 tl cayennepippuria
1 tl oreganoa
3/4 tl kuminaa
1/2 tl muskottia

Ota 7-8 tl mustaamismaustetta lautaselle.
Voitele 4 kananrintapalaa sulalla voilla ja kääntele mausteissa. Katso, että maustetta on joka puolella.
Paista kananrinnat kuumalla pannulla. Älä siirtele rintapaloja pannulla, niiden pitääkin "mustua", eli "karamellisoitua", lähes palaa.
Anna rintapalojen levätä hetki ja leikkaa ne sitten vinosti siivuiksi. Tarjoile salaatin ja kastikkeen kera.

Kastike:
(käy myös tomaateille ja maustekurkuille.)

1 dl hapankermaa, smetanaa, creme fraichea, kermarahkaa, turkkilaista jogurttia tms.
1 rkl tuoretta korianteria
suolaa ja pippuria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti