lauantai 30. maaliskuuta 2013

kana-villiriisilaatikko

Jatkoa eiliseen...


Sama iloinen äiti, joka haluaa tehdä ruokia nopeasti ja halvalla, valmistaa myös tätä perinteistä USAlaista "preeriaruokaa", kana-villiriisilaatikkoa.


Ja tässä hänen reseptinsä:

Paketti villiriisiä, jossa maustepussi
purkillinen sienikeittoa
purkillinen kanakeittoa
purkillinen vettä
pieni purkillinen sieniä, valutettuna
6 kananreittä raakana
2 1/2 dl kuorittuja mantelilastuja

Sekoita riisi, mausteet, keitot ja vesi. Sekoita joukkoon sienet. Kaada isoon alumiinivuokaan. Asettele kananreidet seoksen pinnalle ja ripottele mantelilastut päälle. Laita kansi paikoilleen ja kirjoita siihen ruoan nimi ja "paista tunti 200 asteessa, tai kunnes riisi on pehmeää ja kana kypsää.

Siis... purkkikeittoa... Voinevoine!

*syvä huokaus*

Miten tehdään kanakeittoa/sienikeittoa

Laita paistinpannulle 2 rkl voita ja sulata se. Lisää 2 rkl jauhoja ja sekoita kunnes tahna on sileää. Lisää 3 dl vesi-maito-seosta (suunnilleen yhtä paljon kumpaakin), vähän kerrallaan, vatkaten, kunnes jauhoseos on sekoittunut veteen ja seos alkaa sakeutua.
- kanakeitto: lisää puolikas kanaliemikuutiota tai vastaavaa, ja kypsennettyä kanaa.
- sienikeitto: paista sienet voissa ennen jauhojen lisäämistä.

Kuinka paljon on pieni purkillinen sieniä?
Kuka edes välittää? Hanki tuoreita sieniä niin paljon kuin neljän hengen ateriaan tarvitset. (Tai itsepoimittuja ja purkitettuja... tai kuivattuja, kunhan liotat niitä ensin vedessä kunnes pehmittyvät, ja sitten laitat sienisoppaan, ja sillä hyvä.)

Entäs tuo riisiseos sitten? Mitä mausteita siinä mystisessä pussissa on?

1 rkl kanaliemijauhetta
1 tl sipulihiutaleita; esim. sipulisoppaa
1/2 tl kuivattua persiljaa
1/4 tl valkosipulijauhetta
1/4 tl sipulijauhetta
1 tl kurkumaa (tai currya)
1/2 tl kuminaa
1/4 tl inkivääriä
1/2 tl mustapippuria
1 1/2 tl suolaa
hyppysellinen sokeria
ripaus paprikaa

ja riisi on 2 1/2 dl tavallista pitkäjyväistä riisiä
ja 1 dl villiriisiä.

Ok... siis otetaanpa uudelleen, paremmalla reseptillä:

4 rkl voita
sipuli
4 rkl jauhoja
4 dl kanalientä
4 dl ruoanlaittokermaa
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1/4 tl muskottia
1 1/2 dl kuivattuja sieniä
7 1/2 dl kypsennettyä kanaa
2 rkl persiljaa hienonnettuna
7 1/2 dl keitettyä villiriisiä (haluamassasi sekoituksessa tavallisen pitkäjyväisen kanssa - Uncle Ben käyttää 1 osan villiriisiä ja 3 osaa tavallista)
2 1/2 dl raastettua juustoa (Edam kelpaa hyvin)

Kuullosta hienonnettu sipuli pannulla. Ripottele jauho joukkoon ja sekoita. Kaada joukkoon kanaliemi ja kerma, ja kuumenna sekoittaen. Anna kuplia 5 minuuttia, ja varo ettei seos pala pohjaan. Mausta. Lisää joukkoon sienet, kana ja persilja.
Voitele uunivuoka ja levitä riisi vuoan pohjalle. Lusikoi kana-sieni-seos riisin päälle ja ripottele juusto ylimmäksi.
Paistetaan 200 asteessa puoli tuntia, ja tarjoillaan kuumana.

En tiedä, mutta minusta tuo toinen resepti kuulostaa yksinkertaisemmalta ja halvemmalta - ja maukkaammalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti