lauantai 3. lokakuuta 2009

Vautsi!

Grillattua suklaata

Tämä kuva löytyi King Arthur Flourin leivontablokista... ja vaikka en olekaan kovin ihastunut köyhiin ritareihin suklaan kera (köyhät ritarit kelpaa oikein hyvin melkein minkä tahansa muun makean kanssa, mutta ei suklaan. En pidä suklaaviinereistä, pain au chocolatista enkä suklaateestäkään), tämä kuva pysäytti... ihan pakko saada maistaa. Näyttää tosihyvältä! Pääsi hihkaisu, kun kuvan näin...

Tuossa on leivottu paksu, neliskulmainen sokerikakku, joka sitten leikataan ohuiksi siivuiksi - kuin leipä - voidellaan, kahden siivun väliin pannaan pari palaa suklaata ja sitten grillataan uunissa - "voileivät" käännetään kesken grillauksen, jotta molemmat puolet saavat kauniin värin. Syödään lämpimänä vatkatun kerman kera.
Voit myös tehdä suklaalevitettä, laittaa sitä kahden paahtoleipäsiipaleen väliin ja paistaa pannulla.

Suklaalevite:

1 dl vispikermaa
150 g suklaata paloina

Sulata suklaa kermassa koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä.

Jos haluat kokeilla ranskalaista suklaaleipää, ota neljänneskilon paketti valmista voitaikinaa ja parisataa grammaa parasta tummaa suklaata mitä tiedät. Leikkaa voitaikina neliöiksi, raasta tai höylää - tai paloittele - suklaa päälle ja taita neliöt keskeltä kahtia. Voitele vispatulla munalla ja paista. Tomuta tomusokerilla ennen tarjoilua.
Jos haluat, voit korvata puolet suklaasta nutellalla tai nöttehyvällä, voit myös raastaa joukkoon mantelimassaa tai marsipaania ja raastettua appelsiininkuorta, ja ripotella munalla voitelun jälkeen päälle mantelilastuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti