keskiviikko 19. marraskuuta 2008

Kazandibi - kanavanukas

Eilen tuli mainittua sipuli kakussa, tänään tulee toinen kummajainen - liha jälkiruoassa.

Kazandibi on turkkilainen jälkiruoka jolla on pitkät perinteet - luultavasti jo muinaiset roomalaiset söivät vastaavaa. Roomalaisilta voikin nyt odottaa mitä vain - pähkinähiiriä ja satakielenkieliä - mutta että tämä on todella suosittu ja rakastettu jälkiruoka tämän päivän Turkissa...

Kazandibiä kuudelle:

1 kanan rintapala
5 rkl riisijauhoa
8,5 dl maitoa
3 dl kermaa
hyppysellinen suolaa
175 g sokeria
kanelia puuteroimiseen

Keitä kananrintapala kypsäksi vähässä vedessä. Hajota rintapala säikeiksi.
Sekoita riisijauho vähän maidon kanssa tahnaksi, kerman paksuiseksi.
Kaada loppu maito ja kerma kattilaan, lisää suola ja sokeri ja kiehauta. Keitä kunnes sokeri on sulanut.
Nosta pari lusikallista kuumaa maitoa riisijauhotahnaan ja sekoita, ja kaada suurus sokerimaitoon. Sekoita koko ajan, ja keitä kunnes vanukas alkaa paksuuntua. Sekoita joukkoon kanasäikeet ja anna muhia kunnes seos on hyvin paksua puuroa.
Voitele valurautapaistinpannu ja laita se levylle. Kun pannu on kuuma, kumoa riisikanapuuro pannulle ja paista viitisen minuttiia, kunnes pohja on ruskettunut. Anna puuron jäähtyä paistinpannulla.
Leikkaa jäähtynyt puuro tangoiksi ja nosta tangot pannulta lastalla niin, että saat paahtuneen pohjakerroksen vanukkaan ympärille - tämä ei ole ihan yksinkertainen juttu, ja jos et uskalla yrittää, voit myös kumota vanukkaan paistinpannusta ja leikata sen paloiksi. Samaltahan se maistuu, miltä se sitten näyttääkin.
Tarjoa kylmänä (jääkaappikylmänä tai huoneenlämpöisenä).
Jos haluat voit ripotella kanelia vanukkaan pinnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti