torstai 20. marraskuuta 2008

Joululeivonnaisten aikataulu

Tämä on saksalainen lista, mutta ihan käyttökelpoinen. 

Tämän vuoden joulukalenteri Noidan Keittokirjassa on nimittäin pikkuleipäreseptejä... saksalaisen Burda-lehden joulupikkuleipäreseptien innoittamana. :-)


4 viikkoa aikaisemmin (22.-23.11)
Stollen ja hedelmäkakut – mausteiden pitää saada aikaa vetäytyä kunnolla.

3-4 viikkoa aikaisemmin (29. – 30.11.)
Mausteiset leivonnaiset, kuten piparkakut, hunajakakut yms.
Kuivakakut, murotaikinapikkuleivät, pursotetut pikkuleivät yms.

3 viikkoa aikaisemmin (29. – 30.11.)
Makeiset, joissa ei ole raakaa munaa

2 viikkoa aikaisemmin (6. - 7.12.)
Täytetyt ja mehevät pikkuleivät

1-2 viikkoa aikaisemmin (13. – 14.12.)
Mantelileivät ja muut munanvalkuaisleivonnaiset, marengit yms.
Makeiset joissa käytetään raakaa munaa.

korkeintaan 1 viikko aikaisemmin (20. – 21.12.)
Isot, monimutkaiset leivinjauhetaikinaleivonnaiset. Jos käytät mausteita, niiden pitää saada kehittyä vähintään 2 päivää.

3-4 päivää aikaisemmin (20. – 21.12.)
Pienet, täytetyt pikkuleivät

2-3 päivää aikaisemmin (21.12.)
Piirakankuoret, kakkupohjat ja joulutortut.

1-2 päivää aikaisemmin (22.-23.12.)
Täytä piirakat ja kakut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti