keskiviikko 25. kesäkuuta 2008

Trio jäätelökeksit

Aloita vuoraamalla vuokaleipävuoka muovikalvolla.

Tee haluamasi muropikkuleipätaikina. Jaa taikina kolmeen osaan, värjää yksi ruskeaksi kaakaolla ja toinen osa vaaleanpunaiseksi karamellivärillä. (Joo, olisi kiva saada mansikanmakua, mutten ole vielä mansikkamakuesanssia nähnyt leivontahyllyillä. Ehkä sitä on.)
Painele taikinat yksi kerrallaan kerroksiksi vuokaleipävuokaan niin että "vanilja" on keskellä. Siis ensin suklaa tai mansikka, sitten vanilja ja lopuksi se mitä on jäljellä. Laita jääkaappiin asettumaan pariksi tunniksi.

Ota vuoka jääkaapista, kumoa taikinapitko leivinpöydälle ja leikkaa noin 1/2 sentin siivuiksi terävällä veitsellä. Asettele palaset leivinpellille ja paista pikkuleivät. Älä anna pikkuleipien ruskettua.

Voit syödä pikkuleivät sellaisenaan, tai pehmittää vähän jäätelöä ja laittaa lusikallinen kahden keksin väliin.

Voit myös tehdä jutun "hienosti" ja valmistaa "täyte". Vuoraa vuokaleipävuoka muovikelmulla, laita vuokaan kerros suklaajäätelöä (yhtä paksu kerros kuin sinulla oli pikkuleipätaikinaa), kerros vaniljajäätelöä ja kerros mansikkajäätelöä, ja laita kakku pakastimeen kovettumaan. Kun jäätelökakku on kovettunut, ota se pakastimesta, anna pehmittyä hetki ja leikkaa veteen kastetulla terävällä veitsellä noin sentin siivuiksi. Laita jäätelösiivu kahden keksin väliin, paina kevyesti yhteen ja pakasta.
Nauti sitä mukaan kun tulee triojäätelön himo.

Tietenkin voit tehdä samalla mallilla minkälaisia jäätelökeksejä tahansa. 
Tee piparkakkuja ja laita väliin vaniljajäätelöä. 
Tee suklaakeksejä ja laita väliin minttujäätelöä. 
Tee ranskanpastillikeksejä ja laita väliin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti