sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Paistetut gnocchit

Pastan tekeminen itse on aika yksinkertaista, muttei sen vuoksi ihan helppoa.

Gnocchi on perunapastaa tai perunamykyjä. Taikina tehdään perunoista, jauhoista ja munasta.

Keitä kilo perunoita ja kuori keitetyt perunat kun ne ovat vielä kuumia. Soseuta perunalumipusertimella tai haarukalla, jotta saat ilmavaa perunasosetta. Muussi on vähän turhan pitkään työstettyä. Kun perunalumi on jäähtynyt hetken, lisää muna ja noin 2 dl vehnäjauhoja. Sekoita nopeasti muruiksi, sitten vaivaa kevyesti taikinaksi. Taikinan pitäisi olla pehmeää, muttei tahmeaa, eikä sitkeää.
Jaa taikina kahdeksaan osaan, pyöritä osat yksitellen peukalonpaksuisiksi tangoiksi ja leikkaa n. 2 sentin paloiksi. Jauhota kevyesti.
Ota haarukka ja paina gnocchit kevyesti yksi kerrallaan haarukan selkäpuolta vasten ja pyöräytä se haarukalta, jotta se saa raidat ja kaarevan muodon.
Nyt joko paistat gnocchit voissa pannulla, tai keität ne kiehuvassa vedessä, n. 20 kerrallaan. Jos paistat ne, ne ovat valmiita, kun ovat kullanruskeita ja rapeita molemmin puolin, jos keität, ne ovat valmiita, kun ne pulpahtavat veden pinnalle.
Nosta valmiit gnocchit lautaselle. Jos keität gnocchit, laita kastike valmiiksi tarjoilulautaselle, ja nosta gnocchit sitten kastikkeeseen kun ne on keitetty.

Paistetut gnocchit ovat kuin pariisinperunoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti