perjantai 10. syyskuuta 2010

Prinssihallitsijan kakku

Katselin brittiläistä "Tervetuloa päivälliselle" tai mitä se lieneekään suomeksi nimeltään. Siis se ohjelma, jossa neljä ihmistä kutsuvat toisensa vuorollaan päivälliselle luokseen, ja se joka saa eniten pisteitä voittaa ison summan rahaa. Joka tapauksessa, eräs kilpailijoista teki "prinssihallitsijan suklaakakkua". Minusta suklaakuorrutus ei tee kakusta suklaakakkua, mutta muuten kakku vaikutti todella herkulliselta.

Tässä osallistujan ohje suomennettuna. En ole kokeillut.

tarvitset:

1-2 rkl öljyä, muotin voitelemiseen.

pohjat:
250 g voita
250 g sokeria
1 tl vaniljaa
4 munaa
200 g jauhoja
50 g maissitärkkelystä tai perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte:
4 rkl kaakaojauhetta
350-450 g tomusokeria
250 g voita
1 rkl kermaa
1-2 rkl likööriä, esim. manteli- tai kahvilikööriä, tai vahvaa kahvia

kuorrutus:

150 g suklaata
50 g kookosöljyä tai voita
3 rkl kahvilikööriä, Bailey's, rommia tai muuta namia

suklaakoristeita

Esilämmitä uuni 200 asteeseen.
Vuoraa irtopohjakakkuvuoka leivinpaperilla ja voitele öljyllä. Voit myös paistaa pohjat tavallisella pellillä - levitä taikinaa leivinpaperille kakun kokoiseksi ympyräksi. Voit käyttää irtopohjavuokaa mallina ja piirtää leivinpaperille pyörylä, jonka sitten täytät taikinalla.
Voit myös käyttää alumiinivuokia.

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, vatkaa munat yksitellen taikinaan, sitten siivilöi loput aineet taikinaan ja kääntele ne sekaisin.

Paista taikinasta 7 pohjaa. (Jos käytät vuokaa, se pitää jäähdyttää ja vuorata leivinpaperilla jokaista pohjaa varten.)
Ohuet pohjat paistuvat nopeasti, n. 10 minuutissa.

Tee täyte kun pohjat jäähtyvät. Vaahdota voi, sekoita siihen kerma ja siivilöi joukkoon tomusokeri ja kaakao. Kun kaikki aineet on sekaisin, lisää alkoholi. (tai kahvi.)
Täytteen voi tehdä monella eri tavalla. Voit esimerkiksi sekoittaa vaahdotettuun voihin vaniljakastiketta ja sulatettua suklaata, voit käyttää munankeltuaisia täytteeseen tai käyttää siilikakun kuorrutusta.

Täytä kakku ja nosta jääkaappiin asettumaan.
Jos teit pohjat ilman vuokaa, voit leikata kylmät pohjat samankokoisiksi pyörylöiksi ennen täyttämistä, tai tehdä "kotitekoisen" näköisen kakun antamalla pohjien olla sellaisenaan ja täyttää pahimmat epätasaisuudet täytteellä.

Sulata suklaa, voi ja alkoholi kuorrutusta varten, ja kun seos on tasaista, anna sen jäähtyä hetki ja levitä sitten kakun päälle. Koristele suklaakoristeilla ja nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

-----------------------------------------------------

Tämä kakku ei ole nimetty Albertin mukaan, vaan Luitpoldin, Bavarian prinssihallitsijan mukaan. Luitpold hallitsi Bavariaa veljensä jälkeen, veljenpoikiensa sijaan, 1886-1912, ja tämä kakku on aika tyypillinen bavarialainen kakku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti