maanantai 29. kesäkuuta 2009

No, joo...

Yritän taas olla laihdutuskuurilla... Kilo on jo kadonnut tällä kertaa... mutta himo on hirveä. Ajattelen vain syömistä ja ruokaa ja leipomuksia. *jupsukki*

Mutta huomaan kyllä... kävin tänään tutkimassa kurssitarjontaa Tukholmassa ensi syksynä... ja on paljon kivaa tekemistä, mutta kaikki maksaa ihan tuhottomasti! Ei minulla ole panna paria tonnia kurssimaksuihin, varsinkin kun en voi olla varma siitä että menen kurssille! Ja tunnen olevani tosi köyhä ja osaton ja kateellinen kaikille muille jotka vaan menee kaikenmaailman kursseille ja oppii kaikenlaista kivaa.

Sitäpaitsi pitäisi siivota kylppäri ja se pelottaa. Ei sitä oikeastaan ole siivottu moneen viikkoon ja pyykki on keräytynyt vuoreksi ja kuka tietää mitä sen vuoren alla on? Ja pitäisi siivota viemärikin kun ei se oikein vedä, ja sen nyt tietää, että se on täynnä limaista ja likaista karvaa ja muuta sellaista inhottavaa ja oksettavaa, joten en halua siivota kylppäriä... ainakaan juuri nyt. Tai tänään...

Ja oli tosi aurinkoinen päivä täällä Södertäljessä, ja kylven hiessä. Suihkun jälkeen vie viitisen minuuttia kun jo tuntuu ettei ole suihkua nähnytkään. Sitäpaitsi... se suihku on siellä sotkuisessa kylppärissä, joten kun sinne menee pitää kohdata se tekemätön homma ja pyykkikasakin, ja pitäisi, pitäisi, pitäisi... enkä halua. Miksi minun pitää, kun muut käy vaan kivoilla kursseilla enkä minä koskaan mitään! Enkä saa syödäkään!

Haluan lasagnea. En ole syönyt lasagnea vuosiin!

Ja haluan amerikkalaista omenapiirakkaa, sellaista jossa piirakkakuoren alla on kanelinen omenakompotti... Tein amerikkalaista kirsikkapiirakkaa ja se oli tosi hyvää!

Twin peaksissä agentti Cooperi söi kirsikkapiirakkaa ja joi mustaa kahvia sen seuraksi.

Kirsikkapiiras olisi voinut olla tällainen:

Tarvitset piirakkataikinaan
200 g voita
5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeria
1/2 dl vettä

Sekoita jauhot ja sokeri, nypi voi sekaan ja sekoita taikinaksi veden kanssa. Laita jääkaappiin asettumaan joksikin aikaa.

Tarvitset täytteeseen:
1 l kirsikoita
3 rkl perunajauhoja
1 dl vettä
2 dl sokeria

Huuhtele kirsikat ja ota kivet pois. Sekoita perunajauhot veteen ja sitten muut ainekset. Keitä sekoittamalla viitisen minuuttia. Anna jäähtyä.

Tee piirakka:

Laita uuni lämpeämään 225 asteeseen.

jaa taikina 3 osaan. Kauli kahdesta pyöreä levy jolla vuoraat piirakkavuoan. Kauli lopusta kansi - voit leikata taikinan kuvioiksi tai nauhoiksi, tehdä ristikon päälle tai miten haluat. Jos teet suljetun kannen, muista leikata siihen pari aukkoa jotta höyry pääsee ulos piirakasta.

Kaada täyte pohjalle ja sulje kannella. Voitele piirakka munankeltuaisella. Paista 15 minuuttia jotta piirakka saa hiukan väriä, laske sitten lämpötila 175 asteeseen ja paista 40 minuuttia.

Syö seuraavana päivänä.

Haluan spaghettia. Spagettia lihapullilla, niinkuin Kaunotar ja Kulkuri, spaghetti carbonara (kinkkua, pekonia, kassleria, possua missä tahansa muodossa, kuutioidaan ja paistetaan kevyesti, maustetaan pippurilla, päälle kaadetaan vastakeitetty spaghetti (älä huuhtele sitä ihan nuukaan, pikkuisen pastavettä pitää spaghetin irtonaisena ja toimii kastikkeena) ja joukkoon sotketaan vispattu muna ja juustoraastetta. Nauti oliiviöljyn kanssa, jos haluat lisää kastiketta.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti