Juutalainen omenakakku
6 omenaa
1 rkl kanelia
5 rkl sokeria
7 dl jauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 1/2 dl öljyä
5 dl sokeria
3/4 dl appelsiinimehua
2 1/2 tl vaniljaa
4 munaa
2 1/2 dl saksanpähkinöitä
UUni 180 astetta. Voitele ja jauhota kuivakakkuvuoka.
Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat paloiksi. Pyörittele sokerissa ja kanelissa.
Sekoita kuivat aineet yhdessä kulhossa, "märät" aineet toisessa kulhossa ja sekoita.
Kaada puolet taikinasta vuokaan, levitä puolet omenoista taikinalle, kaada loppu taikinasta vuokaan, ja sitten loput omenista.
Paista n tunti, tai puolitoista, kunnes kakku on kypsää.
Omenasosekakku
100 g voita
5 dl fariinisokeria
2 munaa
1 tl vaniljaa
6 dl jauhoja
2 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
1 tl kanelia
1 mm muskottipähkinää
5 dl omenasosetta
1 dl rusinoita
2 1/2 dl hienonnettuja saksanpähkinöitä
Esilämmitä uuni 180 asteeseen. Voitele ja jauhota leipävuoka.
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat, yksi kerrallaan ja vatkaa, kunnes taikina on hyvin sekoittunut.
Sekoita kuivat aineet erikseen yhdessä kulhossa, ja lisää munavaahtoon vuorotellen omenasoseen kera.
Kääntele seokseen rusinat ja pähkinät.
Kaada taikina vuokaan ja paista kunnes kypsä, n. 45 minuuttia. Anna jäähtyä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti