maanantai 10. maaliskuuta 2008

Lasipiirakka ja vähän ruokaakin

Lasipiirakka

kuori:
3 1/2 dl keksinmuruja
1/2 dl sokeria
2 1/2 dl pekaanipähkinöitä hienonnettuna
8 rkl voita

Esilämmitä uuni 180 asteeseen. Sekoita ainekset taikinaa, painele vuokaan ja paista 8-10 minuuttia.

Täyte:
Tarvitset kolmea eri mehua kutakin 2 dl
liivatetta niin paljon kuin tarvitaan neljään 2 dl kovaan hyytelöön.
sokeria maun mukaan
2 1/2 dl vispikermaa
2 1/2 dl ananasmurskaa

Tee ensin kolmea erimakuista ja -väristä kirkasta hyytelöä 2 dl mehua. Anna hyytelöiden jähmettyä neliskulmaisessa vuoassa ja leikkaa ne jähmettyneenä kuutioiksi.
Tee sitten sitruunahyytelöä 2 dl mehusta. (Tee ensin limonaati sekoittamalla sitruunamehua ja sokeria veteen haluamassasi suhteessa, ota siitä sitten 2 dl josta teet hyytelön). Laita hyytelö asettumaan jääkaappiin.
Vatkaa kerma, lisää ananasmurska kermaan ja sitten sekoita lähes jähmettynyt sitruunahyytelö kermaseokseen. Kääntele muut hyytelökuutiot varovasti kermaan ja kaada sitten seos piirakkakuoreen.
Laita piirakka jääkaappiin ja anna jähmettyä tunnin ajan.


Löytyi muuten pari kivantuntuista ohjetta Marien blokista

Kameleonttipastapata

8 ANNOSTA

7 dl kolmenviljanmakaronia

400 g sika-nautajauhelihaa > paistijauhelihaa
500 g pakastettuja suikalekasviksia
2 keskikokoista sipulia tai puolikas purjo
1 purkki (400 g) tomaattimurskaa
1–2 lihaliemikuutiota
1–2 tl sitruunapippuria
250 g sulatejuustoa
2 dl ruokakermaa
1 pussi (150 g) murennettua sinihomejuustoa

1. Laita makaronit kiehumaan.
2. Kuullota sipulit kattilassa ja lisää joukkoon jauheliha ja ruskista.
3. Lisää tomaattimurska. Lisää kasvissuikaleet.
4. Kypsennä noin 10 minuuttia ja lisää mausteet, sulatejuusto ja ruokakerma.
5. Anna hautua noin 15 minuuttia.
6. Sekoita kastike keitettyjen ja valutettujen makaronien joukkoon

Omenakanaa

400g maustamatonta broilerin filesuikaleita
4 kesäsipulia varsineen
2 omenaa
1 keltainen paprika
1 prk valio 5 % fraichea
2 dl ananastäysmehua
1 tl suolaa
1 rkl kanafondia
valkopippuria,persiljaa

Paista broilerin suikaleet pannulla, lisää
sipulit, omenat ja paprika, paista vielä hetki niin että pehmenee. Lisää fraiche ja mehu. Keitä kasaan pari minuuttia.Lisää mausteet, tähän voi sitte lisätä omia mausteita maun mukaan. Hienonna osa sipulin varsista koristeeksi tähän päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti