sunnuntai 12. huhtikuuta 2020

Makeita levitteitä

No, ei ihan vuotta ole ehtinyt vierähtää siitä kun viimeksi postitin...


Kun nyt ollaan saarroksissa täällä Ruotsissa, niin ei saada Mignon-munia, joten ajattelin tehdä niitä itse.

Puhalla kananmuna tyhjäksi ja huuhtele kylmällä vedellä. Jos kovasti pelottaa saada pöpöja, keitä kuorta pari minuuttia. Voit painaa sen reikäkauhalla veden pinnan alle.

Fazerin kotisivu sanoo, että niissä on mantelia, hasselpähkinöitä ja suklaata. Basically. Joten, tee mantelivoita ja hasselpähkinävoita. Ota ruokalusikallinen kumpaakin ja sekoita 75 grammaan sulatettua suklaata. Kaada seos munankuoreen.

Sekoita sokerikuorrute ja peitä reikä.

Pähkinävoi

Jauha pähkinöitä (mitkä tahansa, maapähkinät, mantelit, hasselpähkinät, jopa pinjan siemenet ja auringonkukansiemenet sopivat) kunnes saat pähkinävoita.
Voit halutessasi paahtaa ne ennen jauhamista.


Pähkinäsuklaalevite

Sekoita sulatettua suklaata pähkinävoihin, suurinpiirtein yhtä paljon kumpaakin. (Painossa)
Jos haluat, voit sekoittaa pähkinävoihin öljyä, tomusokeria, kaakaota ja mausteita, (tai suklaaruutujen kuorrutusta). (1 tl kaakaota, 2 tl öljyä ja 3 tl tomusokeria / 1 dl pähkinävoita)
Kokeile eri makuja ja jos levite on mielestäsi liian pähkinäistä, lisää suklaan määrää, liian suklaista, lisää pähkinöiden määrää, liian kovaa, lisää öljyä...

Nutella on tehty hasselpähkinöistä.

HaPå tai kinuskilevite

Keitä yhtä paljon fariinisokeria ja kermaa (dl) kunnes saat kinuskia. Jätä kinuski kastikkeen pehmoiseksi, kuorrutus tulee liian kovaksi jäähtyessään.

Nøtte

Tee kinuskikuorrutus ja sekoita hasselpähkinävoihin, yhtä paljon kumpaakin.

Sunda

Tee vaalea kinuskikuorrutus (siis valkoisesta sokerista ja kermasta, ei fariinisokeria tai siirappia) ja sekoita siihen ruokalusikallinen hunajaa kun se on jäähtynyt.

Banos

Tee kinuskikuorrutus ja sekoita siihen muussattu banaani.

Tai tee banaanihilloa :-D Helpoiten hillosokerilla; punnitse banaanit ja seuraa sokeripussin ohjetta. (Sorry...)
tai ota 1 osa sokeria ja 2 osaa banaania paloiteltuna. Muussaa banaanit sokerissa kunnes sokeri sulaa. Keitä n. 10 minuuttia, tai kunnes hillo sakenee. Voit lisätä hiukan sitruunamehua, rommia, vaniljaa, tai muita mausteita halutessasi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti