torstai 2. toukokuuta 2013

Persikkareseptejä Maltalta ja 1800-luvulta

Maltalainen persikkakakku

Nyt olen siis kääntänyt reseptin maltan kielestä, joten en ole varma mitoista - enkä edes reseptistä. Pitäisi kokeilla :-D

6 munaa
4 1/4 dl sokeria
4 1/4 dl jauhoja
1 dl maustamatonta jugurttia
1 tl ruokasoodaa
1 rkl sitruunamehua
20 tuoretta persikkaa, tai 40 persikanpuolikasta... Oliskohan 4 suurta persikkapurkkia? 20 persikkaa on ihan hirveä määrä kakkuun...

Vatkaa munanvalkuaiset vaahdoksi ja lisää vähän kerrallaan sokeri; munankeltuaiset, jugurtti, jauhot, ruokasooda ja sitruunamehu. Kaada voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Poista persikoista kivet ja asettele taikinan päälle. Paista 1/2 tuntia hyvässä lämmössä ;-)
(Minä kokeilisin ensin 175 astetta, ja lähtisin siitä liikkeelle.)

Kolikkokakku

(tämä on amerikkalaisesta 1800-luvun keittokirjasta. Elikkä määrät ovat myös vähän sinnepäin. Mutta tämä kuulosti todella kivalta.)

Kulta-taikina:

vatkaa kahdeksan munan keltuaista, vajaa kuppi voita, kaksi kuppia sokeria, neljä jauhoja, yksi piimää, teelusikallinen ruokasoodaa ja ruokalusikallinen maissijauhoja (tärkkelystä, maizena). Mausta sitruunalla ja vaniljalla.

Hopea-taikina: Kaksi kuppia sokeria, yksi voita, neljä vajaata jauhoja, yksi piimää, teelusikallinen ruokasoodaa, ruokalusikallinen maissijauhoja ja kahdeksan munanvalkuaista. Mausta mantelilla tai persikalla.

Nostele kakkuvuokaan, vuorotellen lusikallinen kultaa ja lusikallinen hopeaa.

Kuunloiste

(Hassua tässä on se, että "moonshine" on kotipolttoista...)

Tämä jälkiruokaa yhdistää soman ulkonäon herkulliseen makuun ja on hyvä vaihtoehto jäätelölle.

Vatkaa 6 valkuaista lautasella kovaksi vaahdoksi. Lisää vähitellen kuusi ruokalusikallista sokeria. [Voit lisätä sokeria, jos haluat vaahdon kovemmaksi, mutta ei enempää kuin puoli litraa. (!!!!!)] Vatkaa ainakin puoli tuntia, ja vatkaa sitten vaahtoon kukkurainen ruokalusikallinen persikkasäilykettä pieniksi paloiksi leikattuna. (Jotkut lisäävät vaahtoon kupillisen persikkahilloa.) Laita jäihin kunnes läpikotaisin kylmää.
Tarjoile kaatamalla ensin lautasille makeutettua ja vaniljalla maustettua kermaa, ja nosta kerman päälle runsas annos kuunpaistetta.
Tämä määrä riittää seitsemälle tai kahdeksalle hengelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti