Pikaviineritaikina - tee taikina edellisenä päivänä
1 3/4 dl lämmintä maitoa
1 muna, vatkattuna
450 g jauhoja
pussillinen kuivahiivaa
50 g fariinisokeria (tai vaaleaa demerarasokeria tai hienoa raakasokeria)
150 g kylmää voita
Sekoita maito ja munat.
Sekoita jauhot, sokeri, hiiva ja voi taikinaksi. Käy helpoiten monitoimikoneessa, missä on taikinaterä. Niinkuin tekisit muropikkuleipätaikinaa. Älä sekoita liikaa, taikinassa pitäisi näkyä voinokareita.
Sekoita kulhossa munamaidon kanssa.
Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kasaan.
Kauli ja käännä kuin voitaikina ja anna levätä jääkaapissa yön yli.
Täyte:
200 g paahdettuja mantelilastuja
50 g tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta (käytä hollantilaista, Van Houten on parasta)
50 g voita
1 munanvalkuainen
50 g suklaata paloina. (Tietenkin hyvälaatuista tummaa, mutta jos et pidä tummasta suklaasta, käytä maitosuklaata. Eikä mitään keittiösuklaata vaan hyvää syömäsuklaata.)
Laita kaikki ainekset paitsi suklaa tehosekoittimeen ja sekoita kunnes sinulla on kaakaomarsipaania. Sekoita joukkoon hienonnettu suklaa.
Tai ota 250g marsipaania ja sekoita siihen 2 rkl kaakaota ja 50 g suklaata hienonnettuna.
Jaa taikina kahtia ja painele toinen puoli tasapohjaiseen irtoreuna-kakkuvuokaan.
Levitä täyte taikinalle. Jätä sentti pari reunalle varaa, jotta saat painettua taikinakerrokset yhteen.
Kauli toinen puolikas taikinasta pyöreäksi levyksi ja nosta täytteen päälle. Painele reunat yhteen.
Anna kakun kohota huoneenlämmössä noin tunti.
Lämmitä uuni 160 asteeseen.
Vatkaa munankeltuainen ja 3 rkl maitoa yhteen, ja voitele kakku tällä. (Voit tietenkin käyttää myös koko munan ilman maitoa.)
ripottele päälle mantelilastuja ja sokeria (sitä samaa mitä käytit taikinaan; kuivaa fariinisokeria, vaaleaa demeraraa tai raakasokeria)
Paista n. 40-50 minuuttia, kunnes kullanruskea.
Anna jäähtyä.
Tee sokerivesikuorrutus jonka ripsuttelet kakulle, ihan kuin laittaisit kuorrutusta viinereille.
Täällä sitten lisää valeviinereitä :-)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti