maanantai 22. huhtikuuta 2013

Valkosuklaa-mutakakku

250g voita
200 g valkeaa suklaata paloina
500 g sokeria
3 3/4 dl vettä
390 g jauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 munaa,
1 tl vaniljaextraktia

kuorrutus
250 g valkeaa suklaata
1 1/4 dl kuohukermaa
70 g voita

esilämmitä uuni 120 asteeseen.
Voitele tasapohjainen pieni kakkuvuoka.

Sulata voi, suklaa, sokeri ja vesi kattilassa, sekoittaen.
Anna jäähtyä hetki, kaada sitten kulhoon, lisää jauhot ja leivinjauhe ja sekoita. Lisää kevyesti vatkatut munat ja vanilja. Kun kaikki on kunnolla sekaisin, kaada kakkuvuokaan ja paista kaksi tuntia.
(Joo - 120 asteessa kaksi tuntia. Luit ihan oikein.)
Anna kakun jäähtyä 10 minuuttia, kumoa se sitten lautaselle.

Tee kuorrutus.
Sulata suklaa, kerma ja voi, sekoita, anna jäähtyä, vatkaa vaahdoksi ja kuorruta kakku.

Nigellan valkoinen mutakakku

250 g voita
150 g hienonnettua valkeaa suklaata
450 g hienorakeista sokeria
2 1/2 dl maitoa
300 g jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljaa
2 kevyesti vatkattua munaa

kuorrutus:
1 1/4 dl kermaa
300 g hienonnettua valkeaa suklaata

Esilämmitä uuni 170 asteeseen
voitele pieni tasapohjainen vuoka ja vuoraa se leivinpaperilla.
Sulata voi, suklaa, sokeri ja maito kattilassa, sekoita, kunnes liemi on tasaista.
Kaada kulhoon, anna jäähtyä.
Sekoita jauhot ja leivinjauhe, sekoita taikinaan.
Sekoita joukkoon vanilja ja munat.
Kaada vuokaan, peitä foliolla ja paista n. tunti.
Anna kakun jäähtyä n. 10 minuuttia, käännä sitten lautaselle.

Tee valkosuklaaganache.

Laita suklaa kulhoon. Kiehauta kerma ja kaada kuumana suklaan päälle, sekoita kunnes seos on tasaista ja kaikki suklaa sulanut. Anna jähmettyä välillä sekoittaen, jääkaapissa.
(Ja tuli sellainen tunne, että nyt sanoin "sekoita jääkaapilla", tai "sekoita jääkaappia"... siis, sillä välin kun ganache jäähtyy, siirtele tavaroita jääkaapissa ympäriinsä... Vietän ihan liikaa aikaa netissä.)

2 kommenttia:

  1. Niinpä! Outoja juttuja pyörii päässä aina välillä :) Vaan nämä kaksi reseptiä ovat kyllä tarpeeksi erilaisia väriltään kun vertaa tavanomaiseen mutakakkuun.
    Olen syönyt lähinnä pakasteena myytävää, kuorruttamatonta versiota, ero näihin taitaa olla tähtitieteellinen...
    Kuorrutusta on kyllä pakko kokeilla!
    (sitähän voi syödä sellaisenaan tai laittaa muffineille tai...)

    VastaaPoista
  2. Näin on :-D

    Ja jos vaihtaa valkosuklaan tavalliseen, saa ruskeaa mutakakkua, joka on myös aika erilainen siihen kaupasta ostettavaan. Joka ei ole ollenkaan pahaa, myöskään :-D

    VastaaPoista