perjantai 14. syyskuuta 2007

Turkinpippuri-salmiakki-kakku

Löysin tällaisen suklaakeittiösivun... Hyviä reseptejä... ja tänään oli tällainen "päivän resepti".

Tyrkisk Peber –friikin hyytelökakku

pohja
150 g Digestive-keksejä
80 g voita tai margariinia
100 g Fazer Tyrkisk Peber Crush -rouhetta
2 dl vispikermaa
1 dl tomusokeria
200 g rahkaa
5 liivatelehteä
1/2 dl vettä
1 dl tomusokeria

pinta
4 liivatelehteä
1 dl appelsiini- tai mangomehua

koristeluun
50 g Fazer Tyrkisk Peber Crush -rouhetta
lakupaloja

Sulata rasva ja murenna keksit. Sekoita keksimurut ja Fazer Tyrkisk Peber Crush -murut (50 g) voisulan kanssa ja painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita vaahdon joukkoon lähes kaikki loput Fazer Tyrkisk Peber Crush -rouheesta ja rahka.
Liota kaikki liivatelehdet runsaassa kylmässä vedessä noin 5 minuuttia ja purista 5 liivatelehdestä ylimääräinen vesi pois. Sulata liivatelehdet kiehuvaan veteen. Sekoita liivateseos kevyesti käännellen Fazer Tyrkisk Peber Crush vaahtoon ja kaada seos keksipohjan päälle.
Anna kakun hyytyä jääkaapissa 2-3 tuntia, tai kunnes seos on hyytynyt.
Kuumenna appelsiinimehu. Purista lopuista liivatelehdistä vesi pois ja sulata liivatelehdet kuumaan mehuun. Valuta liivateseos hyytyneen Turkinpippurihyytelön päälle. Hyydytä kakku jääkaapissa pari tuntia.
Koristele kakun reunat Fazer Tyrkisk Peber Crush-muruilla ja nostele tryffelit kakun päälle.

Minä kun olen salmiakkihullu, niin varmaan pitäisin tästä... meillä Ruotsissa ei tosin saa "Fazerin Tyrkisk Peber Crush" muruja...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti