keskiviikko 29. heinäkuuta 2020

Sulatejuustokakku

Murupohja:

1 1/2 dl suklaakeksimuruja (Esim. Dominokeksejä)
2 rkl sulatettua voita
halutessa voit lisätä pähkinämurskaa. (1/2 dl)

Murskaa keksit jauhoksi ja sekoita sulatettuun voihin.
Painele irtoreunavuokaan ja paista n. 10 minuuttia 175°C. Anna jäähtyä.

Kohota uunin lämpötila 250°C:een ja tee täyte.

Tee täyte:
n. 250 g sulatejuustoa
n. 250 g tuorejuustoa   
2 dl sokeria
2 munaa
125 g creme fraicheä
vaniljaa maun mukaan

Vatkaa tuorejuusto ja sulatejuusto notkeaksi. Jos käytät Koskenlaskijaa, voit pehmittää tai jopa sulattaa sen helpottaaksesi sekoittumista. Sekoita sokeri juustojen joukkoon. Lisää munat yksi kerrallaan, hyvin sekoittaen. Lisää creme fraiche ja vanilja.

Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle. Laita kakku uuniin ja laske uunin lämpötila 125°C. Paista n. 1-1 1/2 tuntia - kunnes juustotäyte on hyytynyt. Se jähmettyy hiukan jäähtyessään, joten hieman se saa hytkyä, kun kokeilet onko se valmis.
Varo ettei pinta pala.

Ota kakku uunista, ja irrota ohuella veitsellä juusto vuoan reunasta, MUTTA ÄLÄ POISTA VUOAN REUNAA! Kakun pitää saada jäähtyä ja jähmettyä vuoassa.

Voisit kokeilla minttudominoja, ja lisätä Marianne-rouhetta pohjaan ja juustomassaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti