tiistai 2. huhtikuuta 2013

Chili-laatikko

Tee chili

1/2 litraa papuja (kidney-papuja)
2 1/2 l vettä
1 kg jauhelihaa
1 sipuli, hienonnettu
1/2 l purkki tomaatteja (kokonaisia tomaatteja)
3 sellerinvartta, hienonnettuna
Pussillinen pakastemaissia (200-300g)

2 valkosipulin kynttä
2-4 rkl chilipaprikaa (Ihan totta.)
1 tl paprikaa
1/4 tl oreganoa
1 1/2 tl juustokuminaa (jeera, roomankumina)
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1/4 tl kanelia
1 rkl worcestershire kastiketta
1/2 dl fariinisokeria

Liota papuja yön yli ja keitä, kunnes pehmeitä, noin tunnin. Lisää muut aineet ja keitä vielä tunti.

7 1/2 dl juustoraastetta
7 1/2 dl maissilastuja (nachos) murskattuna
2 tomaattia kuutioina
kevätsipuli (tai vihreä paprika, jos et pidä sipulista) hienonnettuna

Annostele puolet chilistä uunivuokaan, laita päälle puolet juustosta ja puolet maissilastuista, ja toista.
Paista 200 asteessa puolisen tuntia; kunnes kullanruskea ja kupliva.
Ripottele päälle tomaatti ja sipuli tai paprika ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti